چگونه توانایی کارآفرینی مان را تقویت کنیم؟


تاریخ ارسال :

۱۴ دي ۱۳۹۸

چگونه توانایی کارآفرینی مان را تقویت کنیم؟

فرصت امروز- مترجم: علی آل علی



بسیاری از مردم توانایی کارآفرینی را نوعی استعداد درونی قلمداد می کنند. بر این اساس برخی افراد از همان بدو تولید دارای این استعداد هستند. بی تردید این نوع نگاه به حوزه کارآفرینی موجب دلسردی بسیاری از افراد علاقه مند به این حوزه با تجربه و مهارت پایین می شود. از نظر من همه افراد توانایی یادگیری تفکر کارآفرینی و تقویت مهارت شان در این حوزه را دارند. کارآفرینان بسیار موفق در تاریخ نیز کارشان را از صفر شروع کرده اند. بنابراین ما نیز امکان یادگیری و تقویت مهارت مان را خواهیم داشت.

بی تردید تبدیل شدن به کارآفرینی موفق نیازمند تمرین و پشتکار بسیار زیادی است و ایراد اصلی بسیاری از افراد ناامیدی در همان ابتدای راه است. مواجهه با شکست یا ناتوانی در زمینه استفاده از نکات مختلف در عمل نباید موجب دلسردی ما شود. همچنین رقابت با دیگران را نیز باید فراموش کرد. در زمینه تقویت مهارت های کارآفرینی تنها رقیب ما خودمان هستیم، بنابراین باید در تلاش برای پیشرفت مداوم باشیم. این امر نتایج به مراتب بهتری برای ما به ارمغان خواهد آورد.

چگونه توانایی کارآفرینی مان را تقویت کنیم

با توجه به توضیحات ارائه شده، تقویت مهارت کارآفرینی امری ممکن به نظر می رسد. گام بعد در این راستا بررسی برخی از تکنیک های کاربردی برای افزایش توانایی کارآفرینی است. در ادامه پنج مورد از مهم ترین تمرین ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

مطلب مرتبط: تقویت خلاقیت کارآفرینی با 5 تکنیک ساده

1. تمرین فرآیند تفکر خلاق

کارآفرینان در نتیجه یافتن راهکارهای خلاقانه برای مشکلات و نیازهای مردم به موفقیت های بزرگ دست یافته اند. شروع یک کسب و کار تازه و تاسیس شرکت شخصی کار پیچیده ای نیست. امروزه بسیاری از افراد اقدام به تاسیس کسب و کار شخصی شان می کنند. نکته مهم در این میان ایده ما برای بهبود زندگی مشتریان مان است. اگر ما ایده نوآورانه ای مدنظر نداشته باشیم، امکان موفقیت در حوزه کسب و کار دشوار خواهد بود. سالانه بسیاری از کسب و کارهای نوپا پیش از اینکه به سالگرد تاسیس شان برسند، با شکست مواجه می شوند. اگر ما علاقه مند به موفقیت در زمینه راه اندازی کسب و کار و تجربه کارآفرینی مان هستیم، باید از شکست رقبا به خوبی درس بگیریم. تفکر خلاق فرآیند ارزیابی وضعیت کنونی حوزه کسب و کار و تلاش برای ارائه پاسخ های تازه به مشکلات موجود است. به این ترتیب ما توانایی تولید محصل یا ارائه خدمتی نوین را خواهیم داشت.

خلاقت و نوآوری نیازمند فرمول جادویی نیست. هر کسی امکان نوآوری در زندگی شخصی یا حوزه کسب و کار را دارد. به این ترتیب به ساده ترین شیوه ممکن فعالیت در حوزه کسب و کار همراه با موفقیت خواهد شد. فرآیند تفکر خلاق از بسیاری جهات شبیه مشاهده فیلم به زبان خارجی است. در این فرآیند همه چیز برای ما عجیب و تازه خواهد بود. این امر نقطه آغاز کار در زمینه تفکر خلاق محسوب می شود. وقتی همه چیز برای ما حالت تازگی پیدا کند، دیگر بسیار ساده از کنار آنها عبور نخواهیم کرد.

2. اهمیت تفکر باز

خلاقیت منبع بسیار مهمی برای نوآوری محسوب می شود. یکی از نکات مهم در زمینه نوآوری در حوزه کسب و کار ضرورت یافتن سریع نکات مهم و اجرای آنهاست. بدون تردید شمار بالایی از افراد مانند ما در تلاش برای یافتن نکات تازه در حوزه کسب و کار هستند، بنابراین اگر ما دیگر اقدام کنیم، فقط باید شاهد موفقیت دیگران باشیم. یکی از راهکارهای مناسب برای یافتن سریع ایده های مناسب تقویت توانایی تفکر باز است. این امر به معنای استقبال از هر نوع ایده ای و تفکر درباره اش است. متاسفانه برخی از افراد نسبت به برخی ایده ها گارد می گیرند. این امر موجب ناتوانی آنها در زمینه استفاده مناسب از ایده های جذاب برای توسعه کسب و کار خواهد شد.

3. ضرورت ادامه تحصیل

اطلاعات عامل مهمی در زمینه نوآوری محسوب می شود. در بسیاری از حوزه ها بدون داشتن اطلاعات دقیق و گاهی معتبر امکان نوآوری وجود ندارد بنابراین در صورت علاقه به فعالیت در حوزه ای تخصصی باید به فکر ادامه تحصیل نیز باشیم. آشنایی با مفاهیم و فرآیندهای تخصصی در حوزه مورد علاقه مان موجب درک عمیق تر از شرایط موجود می شود. به این ترتیب ما شانس بیشتری برای یافتن ایده های مناسب و نوآوری بهتر خواهیم داشت.

امروزه بسیاری از افراد ادامه تحصیل را به معنای ثبت نام در کلاس های دانشگاهی می دانند. این امر به طور قابل ملاحظه ای به هدف این بخش در تضاد است. خوشبختانه امروزه کلاس های آموزشی بسیار زیادی در مقیاس گسترده وجود دارد بنابراین ما امکان یادگیری نکات متعدد در زمینه دلخواه مان به شیوه های متنوع را خواهیم داشت.

4. خود را به چالش بکشید

وقتی ما مطابق با برنامه ای که برای پیشرفت شخصی مان طراحی کرده ایم عمل نمی کنیم، بسیاری از همکاران نسبت به توانایی ما شک خواهند کرد. بسیاری از افراد دنبال کردن دقیق برنامه شخصی برای پیشرفت را غیرممکن می دانند. توصیه من در این بخش به چالش کشیدن خودمان است. ما باید انگیزه کافی برای فعالیت هرچه بهتر را در خودمان تقویت کنیم. گاهی اوقات ما باید به عمد شرایط کار را برای خودمان دشوارتر کنیم. اغلب افراد در شرایط دشوار بهتر کار می کنند. به این ترتیب با دشوار ساختن شرایط چالش جذابی برای بهبود مهارت مان ایجاد می شود. اغلب خلاقیت های نوآورانه در شرایط دشوار بروز پیدا می کند.

5. ضرورت واقع نگری

بسیاری از کارآفرینان با مشکل زندگی در دنیای ایده آل مواجه هستند. موفقیت در عرصه کسب و کار نیازمند واقع نگری مداوم است. در غیر این صورت به راحتی ما از واقعیت جاری کسب و کار دور خواهیم شد. نتیجه این امر پردازش ایده هایی نامناسب و ناهماهنگ با نیاز مخاطب است.

مطلب مرتبط: کارآفرینی را می توان آموخت

یکی از تکنیک های مناسب برای واقع نگری مداوم در حوزه کسب و کار توجه ویژه با انتقادات مختلف است. بسیاری از افراد اهمیت انتقادات در بهبود فعالیت کارآفرینانه را دست کم می گیرند. بی تردید برخی از انتقادات غیرمنصفانه اند. هدف اصلی در اینجا توجه به انتقادات درست و تلاش برای رفع ایرادات موجود در فعالیت مان است. به این ترتیب ما همیشه در مسیر درست تفکر کارآفرینانه و نوآوری قدم خواهیم برداشت.

تقویت مهارت کارآفرینی با استفاده از تکنیک های کاربردی بسیار ساده است. نکته مهم در این میان یافتن توصیه های درست و تلاش برای استفاده عملی از آنهاست. بسیاری از افراد پس از یافتن توصیه های کاربردی اقدام به استفاده از آنها نمی کنند. توجه به نکات مورد بحث در این مقاله گام مناسبی در راستای شروع فرآیند تقویت مهارت کارآفرینانه خواهد بود.

 

روابط عمومی و امور بین الملل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی