بازاریابی ویدئویی با هدف جلب اعتماد مشتریان


تاریخ ارسال :

۲۴ آذر ۱۳۹۸

بازاریابی ویدئویی با هدف جلب اعتماد مشتریان

فرصت امروز- مترجم: علی آل علی



5 تکنیک کاربردی حوزه بازاریابی در زمینه جلب اعتماد مشتریان

همه کسب و کارها به طور یکسان با مسئله جلب اعتماد مشتریان مواجه هستند. برند ما برای فروش بیشتر ابتدا باید اعتماد مخاطب هدف را جلب کند. امروزه هیچ مشتری بدون اعتماد به یک برند اقدام به خرید از آن نخواهد کرد، بنابراین مسئله جلب اعتماد مشتریان ماهیت جهانی دارد. حوزه بازاریابی به عنوان بخشی جذاب برای تعامل با مشتریان نقطه حرکت مناسبی در راستای جلب اعتماد آنها محسوب می شود. کاربرد محتوای ویدئویی در این زمینه ابزار بسیار مناسبی در راستای تعامل نزدیک و کسب رضایت مشتریان خواهد بود.

اعتبار هر برند براساس جایگاهش در نگاه مشتریان ارزیابی می شود. متاسفانه امروزه بسیاری از برندها در تلاش برای مدیریت امور کسب و کارشان در جهت صرف کسب سود هستند. به این ترتیب آنها توجه کافی به وضعیت رضایت مشتریان یا سایر نکات مهم ندارند. توصیه من در زمینه استفاده از ویدئو برای جلب اعتماد مشتریان اشاره به مفهوم «بازاریابی ویدئویی» دارد. امروزه بازاریابی ویدئویی در میان مردم محبوبیت بسیار زیادی دارد. این امر ناشی از افزایش محبوبیت کلی فرمت ویدئو در میان کاربران اینترنت است. براساس گزارش موسسه فوربس اکنون نزدیک به 80درصد از ترافیک کل فضای آنلاین مربوط به فرمت ویدئوست. نتیجه منطقی این امر در حوزه بازاریابی تاثیرگذاری به مراتب بیشتر محتوای ویدئویی در کمپین های بازاریابی است.

بازاریابی ویدئویی

هدف اصلی در این مقاله بررسی شیوه های تاثیرگذاری محتوای ویدئویی بر روی جلب رضایت و اعتماد مشتریان است. این امر در پنج بخش کلی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

1. ایجاد لحن و صدای خاص برند

امروزه هر برندی دارای لحن و صدای خاصی است. این امر امکان تاثیرگذاری برند مورد نظر بر روی مخاطب هدف را افزایش می دهد. چنین امری بستگی تام با ماهیت مشتریان ما دارد. همچنین باید به سلیقه مشتریان نیز توجه داشت. سلیقه مشتریان در هر حوزه کسب و کار براساس زمینه فعالیت برند موردنظر مشخص می شود. به عنوان مثال، فعالیت برند آدیداس در حوزه ورزشی موجب جهتگیری لحن و صدای برندش به سوی تزریق انرژی و انگیزه به مشتریان شده است. برند HubSpot نیز به عنوان یک پلتفرم بازاریابی به خوبی جلوه ای حرفه ای و پیگیر از خود به نمایش گذاشته است. این امر موجب افزایش انگیزه مخاطب هر دو برند برای تعامل بیشتر می شود.

مطلب مرتبط: تولید ویدئوی بازاریابی و بررسی 5 اشتباه رایج

اگر به دنبال تقلید از برندهای موفق برای شکلدهی به لحن و صدای برندتان هستید، به طور ویژه فعالیت برند اپل را مدنظر قرار دهید. این برند به طور معمول فعالیت گسترده ای در زمینه بازاریابی ندارد، با این حال معدود کمپین های بازاریابی آنها با استقبال شدید مخاطب مواجه می شود. همین نکته اپل را بدل به یکی از موفق ترین برندها در زمینه تولید ویدئوی بازاریابی با لحن و صدای منحصر به فرد کرده است.

آگاهی از سلیقه مشتریان در زمینه لحن و صدای برند کار چندان دشواری نیست. در این زمینه فقط باید پیگیری مداوم فعالیت مخاطب در شبکه های اجتماعی را مدنظر داشته باشیم. به این ترتیب تمام اطلاعات موردنیاز به سادگی در اختیار ما قرار خواهد گرفت.

2. ایجاد کانال بازاریابی در یوتیوب

وقتی از بازاریابی ویدئویی صحبت می کنیم، عدم توجه به یوتیوب امکانپذیر نیست. بنابراین ما باید سرمایه گذاری دقیقی بر روی فعالیت در این عرصه داشته باشیم. متاسفانه بسیاری از برندها فقط درگیر فعالیت در پلتفرم هایی نظیر فیسبوک و توییتر هستند. این امر بیتوجهی به یوتیوب را به بار می آورد. وقتی ما درباره بازاریابی ویدئویی صحبت می کنیم، فعالیت در بزرگترین پلتفرم ویدئویی باید در دستور کارمان قرار داشته باشد.

ایجاد کانال رسمی در یوتیوب علاوه بر امکان جلب نظر کاربران فعال در این پلتفرم، فرصت مناسبی برای ارجاع کاربران در سایر پلتفرم ها به حساب رسمی مان در یوتیوب را فراهم می کند.

3. تولید ویدئوهای دادهمحور

امروزه بسیاری از ویدئوها در شبکه های اجتماعی توانایی جلب نظر مخاطب هدف را ندارند. این امر موجب کاهش علاقه مخاطب به برندهای موردنظر می شود. بدون شک همه ما تجربه مطالعه مقالات مختلف درباره شیوه های افزایش جذابیت ویدئوهای بازاریابی را داشته ایم. نقطه ضعف اصلی این ویدئوها عدم اشاره به دلیل استقبال اندک کاربران از ویدئوهای بازاریابی است. بدون تردید همه برندها در شبکه های اجتماعی و حوزه بازاریابی ویدئویی وضعیت یکسانی ندارند. برخی از برندها همیشه نظر مخاطب را جلب می کنند. نگاهی به وضعیت برندهای بزرگ به خوبی گویای این نکته است. اگر ما نیز به دنبال موفقیت در این فضا هستیم، باید استراتژی مشابهی با برندهای بزرگ در پیش گیریم. در غیر این صورت امکان کسب موفقیت مان کاهش خواهد یافت.

یکی از راهکارهای مناسب برای تولید ویدئوهای بازاریابی جذاب توجه به بانک داده های موجود درباره مخاطب هدف است. امروزه بسیاری از آژانس های بازاریابی چنین اطلاعاتی را در اختیار برندها قرار می دهند. اگر قصد همکاری و پرداخت هزینه به آژانس های بازاریابی را ندارید، راهاندازی بخش بازاریابی در داخل شرکت نیز ایده مناسبی خواهد بود. به این ترتیب ما فرصت تاثیرگذاری بر روی مخاطب را خواهیم داشت. این امر همیشه هزینه های کمتری برای برندها به همراه دارد. همچنین فرصت تاثیرگذاری بیشتر بر روی مخاطب هدف را نیز فراهم می کند. اطلاعات آژانس های بازاریابی به هر حال ماهیت کلی دارد، بنابراین در مورد زمینه تخصصی برخی از برندها کاربرد کمتری خواهد داشت.

4. به اشتراک گذاری محتوای ارزشمند

وقتی از ارزشمندی محتوا صحبت می کنیم، معیار مشخصی برای این امر مدنظر قرار ندارد. همین امر بسیاری از برندها را دچار سردرگمی می کند. از نظر من معیار محتوای باارزش ناتوانی مخاطب در زمینه یافتن نمونه های مشابه نزد برندهای دیگر است. این امر انگیزه مخاطب برای استفاده از محتوای ما را دوچندان خواهد کرد.

گاهی اوقات کیفیت بالای محتوای برندها انگیزه مخاطب برای پرداخت حق اشتراک برای مشاهده را نیز افزایش می دهد. امروزه بسیاری از برندهای فعال در عرصه آموزش و ارتقای اطلاعات مشتریان از همین تکنیک استفاده می کنند، بنابراین برند ما نیز باید برنامه ای منسجم برای تولید محتوای ارزشمند داشته باشد. اگر بخش قبلی درباره تهیه ویدئوهای داده محور را به خوبی انجام دهید، به اشتراکگذاری محتوای ارزشمند کار چندان دشواری نخواهد بود. مراحل مختلف مقاله کنونی از نظر منطقی با یکدیگر پیوند دارد. به همین خاطر بیتوجهی به هر کدام از آنها موجب کاهش سطح جذابیت و اعتبار محتوای ویدئویی بازاریابی برندمان خواهد شد.

5. توجه به اهداف بلندمدت

یکی از اشتباهات رایج برندها در زمینه فعالیت بازاریابی هدف گذاری کوتاهمدت است. بنابراین پس از دستیابی به چند هدف کوتاه قید فعالیت بیشتر در حوزه بازاریابی ویدئویی را می زنند. این امر از نقطه نظر فعالیت حرفه ای برندها ایرادات بسیار زیادی دارد. فعالیت یک برند همیشه باید معطوف به اهداف بلندمدت باشد. مشتریان اغلب به دنبال یافتن برندهای مناسب و همراهی با آنها برای مدت زمان طولانی هستند، بنابراین برنامهریزی کوتاه مدت برند ما موجب ناامیدی مشتریان خواهد شد.

مطلب مرتبط: چگونه ویدئو بازاریابی جذاب بسازیم؟

نتیجه مهم برنامهریزی بلندمدت امکان تبدیل مشتریات عادی به خریدارهای وفادار است. هرچه ما در زمینه بازاریابی ویدئویی ثبات قدم بیشتری داشته باشیم، شانس بیشتری برای جلب نظر مخاطب هدف خواهیم داشت. مشتریان در طول زمان و مشاهده مداوم کمپین های ویدئویی برندها شناخت بهتری از آنها پیدا می کنند. به همین خاطر مشتریان ثابت برندهایی نظیر نایک یا اپل به سختی اقدام به خرید از برندهای دیگر می کنند. بیتردید این امر از نقطه نظر برندسازی اهمیت بسیار زیادی برای کارآفرینان و شرکت های مختلف خواهد داشت.

 

روابط عمومی و امور بین الملل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی