چالش سخنرانی در همایش های کاری


تاریخ ارسال :

۱۴ آبان ۱۳۹۸

چالش سخنرانی در همایش های کاری

فرصت امروز- مترجم: امیر آل علی



چگونه سخنرانی تاثیرگذاری انجام دهیم؟

نگرانی و استرس به هنگام سخنرانی در میان جمع یکی از رایج ترین انواع ترس در میان مردم است. فعالیت به عنوان یک کارآفرین یا مسئول شرکت نیازمند سخنرانی در مراسم های مختلف خواهد بود. همایش های کاری و رویدادهای مرتبط با کسب و کار همیشه در مکان های عمومی با ظرفیت میزبانی از شمار بالایی از افراد برگزار می شود. بنابراین ناتوانی در زمینه سخنرانی تاثیرگذار موجب بروز مشکل برای ما خواهد شد. امروزه بسیاری از متخصص ها و سخنران های حرفه ای توصیه های متعددی در راستای بهبود وضعیت سخنرانی افراد مبتدی بیان می کنند. اغلب این تکنیک ها در قالب مقالات مختلف در فضای آنلاین قابل دسترسی است. هدف اصلی تمام این مقالات تقویت مهارت افراد برای سخنرانی در مقابل شمار وسیعی از مخاطب است.

بدون شک بسیاری از ما تا به حال تکنیک های مختلفی در زمینه بهبود توانایی سخنرانی را امتحان کرده ایم. نکته جالب در مورد این تکنیک ها شباهت اغلب شان به یکدیگر است. بنابراین در عمل هیچ گاه نکته تازه ای مورد توجه قرار نمی گیرد. یکی از راهکارهای مناسب در اینجا بررسی مقالات علمی و تخصصی در زمینه سخنرانی حرفه ای است. متاسفانه بسیاری از این مقالات دارای اصطلاحات تخصصی هستند. به علاوه، اغلب مقالات علمی در این زمینه در اصل به حوزه پزشکی یا روانشناختی دیگری تعلق دارند. به این ترتیب بحث از تقویت مهارت و تکنیک های سخنرانی در عمل حوزه ای فرعی در این مقالات محسوب می شود.

سخنرانی در همایش های کاری

من در خانواده ای شلوغ و دارای استعداد در زمینه خوانندگی بزرگ شدم. والدین من به عنوان خواننده حرفه ای، در سطح محلی، فعالیت داشتند. برادرم نیز پس از پایان دبیرستان راه والدینم را پیش گرفت. من در این میان تنها فرد متفاوت خانواده بودم. پس از پایان دوران دبیرستان با ورود به رشته مدیریت و انتخاب گرایش MBA به طور کامل زمینه تخصصی ام از شغل خانوادگی جدا شد. پس از آنکه در حوزه کسب و کار با مشکلات بسیاری از افراد در زمینه سخنرانی برای مخاطب عمومی مواجه شدم، اعتماد به نفس والدینم به هنگام خوانندگی موجب تعجبم شد. به راستی چگونه خواننده های حرفه ای تا این حد با اعتماد به نفس و راحت بر روی صحنه حاضر می شوند؟ من در طول دوران فعالیتم به عنوان کارآفرین و کارشناس کسب و کار همیشه این موضوع را مدنظر داشته ام. در این مقاله نیز هدف اصلی من بررسی برخی از تکنیک های کارآمد و تاثیرگذار برای بهبود مهارت افراد در سخنرانی عمومی خواهد بود. در ادامه این تکنیک ها را در قالب 5 بخش مورد بررسی قرار خواهیم داد.

مطلب مرتبط: چگونه برای سخنرانی در هر شرایطی آماده باشیم؟

تمرین سخنرانی با صدای بلند

سخنرانی در مقابل جمعیت فراوان با صحبت دوستانه یا گفت وگو در دفتر کار متفاوت است. اگر برنامه ما صحبت با لحن عادی در مراسم سخنرانی باشد، بدون شک با مشکل مواجه خواهیم شد. تمام سخنران های حرفه ای این نکته را مدنظر دارند. به همین خاطر همیشه با صدای بلند، نه آزاردهنده، سخنرانی می کنند.

امروزه اغلب افراد برای سخنرانی از متن خاصی استفاده می کنند. این امر امکان نگارش متن و تمرین برای سخنرانی بهتر را فراهم می کند. گاهی اوقات در سخنرانی برخی کلمات یا بخش ها باید با صدای بلندتر بیان شود. توصیه من در اینجا استفاده از ماژیک هایلایت برای نشانه گذاری اینگونه بخش هاست.

تمرین بلند برای آمادگی بیشتر پیرامون متن سخنرانی اهمیت بسیار زیادی دارد. از نظر من ما باید متن سخنرانی را به طور کامل حفظ باشیم. شاید در نگاه نخست این توصیه بیش از حد همراه با وسواس باشد. نکته مهم در اینجا ماهیت اشتباهات سخنرانی است. اغلب سخنران ها همیشه در زمانی که فکر نمی کنند، دچار اشتباه یا استرس بیش از حد می شوند. تسلط بر روی متن از طریق حفظ آن کمک زیادی به کاهش چنین اشتباهاتی خواهد کرد. یکی از بهترین صداها برای سخنرانی مربوط به مامور ویژه 007 یا همان جیمز باند است. اگر به سری فیلم های این شخصیت علاقه داشته باشید، همیشه اعتماد به نفش وی به هنگام صحبت به چشم می آید. این امر ناشی از بیان کلمات با صدای بلندتر از دیگران است. وقتی ما با صدای بلند صحبت می کنیم، به طور ناخودآگاه تسلط بیشتری بر فرآیند گفت وگو خواهیم داشت.

اهمیت آمادگی برای شروع صحبت درباره موضوع بعد

اغلب سخنرانی ها دارای موضوعات و بخش های مختلفی هستند. این امر نیازمند تمرکز بالای سخنران به منظور آمادگی برای تغییر بحث و اشاره به موضوعات تازه است. در اینجا اهمیت تهیه دست نوشته ای شامل موضوعات اصلی بیش از هر زمان دیگری نمایان می شود. سخنران های آماتور به طور معمول برای اطلاع از موضوع بعدی به اسلاید در حال نمایش در پشت سرشان نگاه می کنند. این امر مستلزم پشت کردن به جمعیت، هرچند برای چند ثانیه کوتاه، است. آداب سخنرانی پشت کردن به مخاطب را نوعی توهین قلمداد می کند. همچنین این امر موجب ایجاد وقفه در فرآیند سخنرانی می شود. در نتیجه استرس و نگرانی دوباره به سراغ ما خواهد آمد. همراه داشتن برگه ای کوچک شامل موضوعات اصلی در فرآیند سخنرانی اهمیت بسیار زیادی دارد. به این ترتیب ما هیچ گاه سخنرانی مان را قطع نخواهیم کرد.

مطلب مرتبط: بهترین راهکارها برای ارائه سخنرانی همراه با اسلایدهای جذاب

درک سخنرانی به مثابه فرآیند نمایش

سخنرانی بیش از هر امری به نوعی نمایش شبیه است. در این فرآیند وظیفه اصلی ما انتقال برخی نکات و اطلاعات کاربردی به مخاطب است. بی تردید سخنرانی خشک و بدون استفاده از زبان بدن بسیاری از ما هیچ شباهتی به سخنرانی حرفه ای ندارد. وقتی ما از زبان بدن برای سخنرانی استفاده کنیم، تسلط بیشتری بر بحث خواهیم داشت. به علاوه، زبان بدن ما نمایش میزان استرس و نگرانی ما خواهد شد.

یکی از گله های اصلی مخاطب های حاضر در همایش های مختلف ماهیت کسل کننده سخنرانی هاست. این نارضایتی ریشه در تلاش سخنران ها برای بیان صرف نکات شان بدون توجه به ایجاد لحظات لذت بخش یا اندکی شوخی با مخاطب است. توجه به زبان بدن گام نخست برای ترک حالت خشک و کسل کننده سخنرانی خواهد بود.

سخنرانی با چاشنی قدم زنی، انفجار بیانی و انتقال هیجان

آیا تا به حال به سخنرانی مربی های انگیزشی توجه کرده اید؟ این مربی ها حرفه ای ترین سخنران های دنیا هستند. توصیه من در این بخش استفاده از تکنیک های کاربردی برای افزایش هیجان سخنرانی مان است. این امر شامل توجه به ضرورت قدم زنی به هنگام صحبت است. هیچ ضرورتی برای ایستادن در هنگام ارائه سخنرانی وجود ندارد. به عنوان مثال، اغلب سخنران های برنامه TED Talks در حین سخنرانی نیز راه می روند. این امر به ایجاد تمرکز بیشتر در ما و همچنین جلب نظر مخاطب کمک خواهد کرد.

تکنیک بعدی استفاده از انفجارهای بیانی است. این امر در راستای جلب توجه بیشتر مخاطب و بیان نکات کلیدی روی می دهد. به این ترتیب وقتی به نکته ای کلیدی رسیدید، لحن و شدت صدای خود را تغییر دهید. نکته جالب اینکه صدای آرام نیز توجه مخاطب را به خود جلب می کند. به طور کلی هرگونه تغییر ناگهانی در فرآیند سخنرانی مان موجب افزایش توجه مخاطب خواهد شد.

کار گروهی در صورت نیاز

گاهی اوقات برخی از سخنرانی ها دارای دو سخنران است. در این مواقع بسیاری از افراد احساس سهولت بیشتر برای ارائه محتوا خواهند داشت. نکته مهم در این قسمت دشواری های سخنرانی مشترک است. در چنین مواقعی ما باید هماهنگی بالایی با دیگر سخنرانان حاضر در صحنه داشته باشیم. اگر در چنین سخنرانی هایی اشتباهی رخ دهد، مدیریت آن به شدت سخت خواهد بود بنابراین توصیه من تلاش برای ارائه سخنرانی به صورت انفرادی است. فقط در صورت دشواری و پیچیدگی بیش از حد موضوع باید نسبت به ارائه آن به صورت چند نفره اقدام کرد.

مطلب مرتبط: هنر سخنرانی برای عموم

سخنرانی مشترک نیازمند ایجاد هماهنگی میان سخنران هاست، بنابراین پیش از ارائه محتوا چند جلسه تمرینی در کنار هم داشته باشید. این امر هماهنگی میان شما و فرد موردنظر را افزایش می دهد. به این ترتیب سخنرانی بهتری ارائه خواهید کرد.

اگر پنج تکنیک موردبحث در این مقاله به خوبی مورد توجه شما قرار گیرد، کیفیت سخنرانی شما بسیار فراتر از عالی خواهد شد. استفاده از این تکنیک ها در حقیقت گامی به سوی پیشرفت از یک سخنران ضعیف یا معمولی به ستاره صحنه همایش خواهد بود.

 

روابط عمومی و امور بین الملل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی