افزایش ۲۵۰۰ تنی ذخایر کود اوره در گلستان/ تأمین نیاز کشاورزان بدون کمبود ادامه دارد


تاریخ ارسال :

۲۲ تير ۱۴۰۵

افزایش ۲۵۰۰ تنی ذخایر کود اوره در گلستان/ تأمین نیاز کشاورزان بدون کمبود ادامه دارد


به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ؛

محمدی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان از افزایش ۲ هزار و ۵۰۰ تنی ذخایر کود اوره یارانه‌ای برای کشت تابستانه خبر داد و گفت: تأمین و توزیع این نهاده راهبردی در استان بدون کمبود و متناسب با سهمیه‌های ابلاغی در حال انجام است.

محمدی با اشاره به وضعیت مصرف کودهای ازته در گلستان اظهار کرد: در این استان، مصرف کودهای ازته عمدتاً بر پایه کود اوره است که این کود بیشترین سهم را در تأمین نیاز تغذیه‌ای مزارع دارد. مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان افزود: به‌طور معمول، بین ۲۵ تا ۵۰ درصد از کل نیتروژن مورد نیاز گیاه پیش از کشت مصرف می‌شود و ۵۰ تا ۷۵ درصد باقی‌مانده نیز به‌صورت سرک و در مراحل رشد گیاه در مزرعه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه ذخایر کود اوره یارانه‌ای برای کشت تابستانه نسبت به سال ۱۴۰۴، دو هزار و ۵۰۰ تن افزایش یافته است، تصریح کرد: این اقدام با هدف تأمین به‌موقع نیاز کشاورزان و پایداری تولید محصولات کشاورزی انجام شده است. محمدی ادامه داد: کود اوره بر اساس الگوی کشت ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی تخصیص می‌یابد و از طریق صدور حواله الکترونیکی در سامانه کنترل و پایش مواد کودی، میان کشاورزان و بهره‌برداران توزیع می‌شود.

تأکید کرد: اولویت این شرکت، حمل و توزیع به‌موقع کودهای کشاورزی به کارگزاری‌های استان برای پاسخگویی به نیاز بهره‌برداران است. مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با اشاره به مدیریت عرضه و تقاضای کود اوره در استان گفت: تأمین و تحویل کود اوره از سوی مجتمع‌های پتروشیمی کشور در شرایط مطلوبی قرار دارد و در حوزه تأمین نیاز داخلی هیچ‌گونه کمبودی وجود ندارد. بر همین اساس، سهمیه‌های ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی به‌صورت مستمر در حال ارسال به کارگزاری‌های شهرستان‌های استان است.

محمدی همچنین توصیه کرد: کشاورزان مصرف کود را بر اساس نتایج آزمون خاک، نوع بافت خاک و نیاز واقعی گیاه به عناصر غذایی از جمله نیتروژن، فسفر و پتاسیم تنظیم کنند تا ضمن افزایش بهره‌وری، از مصرف بی‌رویه کود جلوگیری شود. گفتنی است، حدود ۸۵ درصد کودهای فسفاته و پتاسه مورد نیاز کشور از منابع داخلی تأمین می‌شود و در این میان، کود اوره با تأمین ۱۰۰ درصدی از تولید داخلی، بیشترین سهم را در سبد کودهای کشاورزی کشور به خود اختصاص داده است.