اخبار

 به گزازش  روابط  عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ؛

 مجید محمدی سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با بیان اینکه کود اوره، رایج‌ترین کود به طور گسترده در صنعت کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهار کرد: کشاورزی صنعتی این کود را به عنوان بهترین عملکرد در نظر می‌گیرد و در کشور ما به دلیل دسترسی به منابع انرژی و حمایت‌های دولتی با قیمتی پایین‌تر نسبت به قیمت‌های جهانی عرضه می‌شود و وزارت جهاد کشاورزی همواره در تأمین این محصول و دسترسی مناسب و ارزان آن برای کشاورزان متعهد بوده ودر حال حاضر حمایت دولت در این بخش حدود 50 درصد از قیمت تمام شده است.

وی با اشاره به اینکه تولید کنونی کود اوره کشور حدود 8 میلیون تن بوده که از سوی مجتمع‌های پتروشیمی شیراز، رازی، لردگان، خراسان، کرمانشاه و پردیس عسلویه تولید می‌شود، ادامه داد: در سال جاری، رقم 2. 4 میلیون تن برای بخش کشاورزی برآورد شده که سهم استان گلستان در این بخش 117 هزار تن است.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با تأکید بر اینکه در حال حاضر سه پتروشیمی شیراز، پردیس عسلویه و بحنورد تأمین‌کننده کود اوره این استان هستند، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون 46 درصد از برنامه ابلاغی به میزان 117 هزار تن تأمین شده که مابقی سهمیه باید برای مصرف سه مرحله کود سرک تا پایان سال تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه با شروع کشت پاییزه بیش از 7 هزار و 200 تن موجودی کود در انبار این شرکت بوده و در زمان کشت پائیره نیز بیش از 16 هزار و 700 تن کود وارد استان شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز ذخایر استراتژیک این کود در انبار‌های این استان بیش از 3 هزار و 300 تن است.

محمدی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون تدابیر لازم توسط مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور‌اندیشیده شده که با توجه به مقطع حساس مصرف کود اوره برای کشت محصولات پائیزه و لزوم حمل هر چه سریع‌تر کود تدارک شده به مراکز مصرف استان، از ظرفیت ناوگان ریلی کشور برای حمل و توزیع این کود از پتروشیمی شیراز استفاده شده و از تخصصی 2 هزار تن در 21 واگن مسقف و بیش از یک هزار و 165 تن تحویل این استان شده که در 6 ماهه اول سال این رقم یک هزار و 655 تن بوده است.

وی با اشاره به اینکه ما در این استان با ظرفیت تولید بالای محصولات کشاورزی، یکی از استان پرمصرف به ویژه کود‌های اوره هستیم و کشاورزان باید مدنظر داشته باشند مصرف کود متناسب با نوع اقلیم، نوع خاک، نوع محصول و نیاز کودی که برای آن مصرف می‌شود متفاوت است، تصریح کرد: در اراضی دیم که بارندگی کمتر از 230 میلی‌متر باشد تغذیه، نه تنها کمک زیادی به محصول نمی‌کند بلکه وضعیت گیاه را بدتر می‌کند، چون محیط را برایش تنشه‌تر می‌کند.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با تأکید بر اینکه در آینده نزدیک بیش از آنکه انرژی بحث اول باشد، کشاورزی و امنیت غذا موضوع اول خواهد بود، گفت: برای نمونه پروتئین‌های تک یاخته یا برخی اسید آمینه‌ها از جمله این موارد هستند که افزون بر کود‌های پتروشیمی اوره و مشتقات آن، برخی موارد پتروشیمی می‌تواند در این زمینه راه گشا باشد و اگر چه موضوع تأمین اوره مورد نیاز صنعت کشاورزی همواره یکی از وظایف دولت‌ها بوده است.

https://www.aryanews.com/fa/news/20241212082420591/